Kaikkea kiinalaista III

Kiinalaisuuksien sarja saa jälleen jatko-osan. Pahoitteluni, mikäli joukossa on jo aiemmin esitettyjä asioita (tai jopa kuvia). Muistini kyky palata asioihin on järkyttävän lyhyt.

Voitte vain kuvitella, minkälaisiin kuormiin täällä kerta toisensa jälkeen törmää. Seuraava kuva on aika lailla lievästä päästä, mutta hauska kuitenkin. Romumetallia koko kasa tarjolla. Ei sillä kiinnityksellä niin väliä, eiköhän nuo tangot muutenkin luikertele toistensa lomassa. Vai?

img_20180526_1853532067851026.jpg

Romumetallia. Ei kai kuormaa ole tarpeen millään kiinnittää?

Joku hortonomi tämän minulle varmaankin osaisi selittää. Joka tapauksessa puistoon on mitä ilmeisimmin istutettu uusia – ei aivan nuoria – puita. Tällaisia runkoja. Sitten niiden ylle on viritetty verkko. Kapistus ei kuitenkaan peitä koko puuta, eikä se tarjoa siten suojaa tai varjoa kaikkialta. No, ei kai kaikkea tarvitsekaan ymmärtää.

IMG_20180812_153417.jpg

Uusi runko ja verkko päällä.

Kotimme lähistöllä on aivan valtavasti tietöitä. Ilmeisesti asia koskee yläilmoissa killuvien sähköjohtojen putkittamista maanpinnan alapuolelle. 500 metrin matka esimerkiksi lasten koululle on melkoisen kamala kävellä, välillä on pakko puikkelehtia jopa tien puolella, kun muualta ei pääse.

IMG_20180823_104449.jpg

Tietöitä.

Eräs hyvä puoli asiassa on, että yleensä tällaiset saadaan täällä päin palloa melko nopeasti valmiiksi, toisin kuin kokemukseni mukaan Suomessa. Kiinassa tosin ei ole samanlaista “toimistoaikaa”, joten valmista saadaan siksi aika paljon sukkelammin. Tiedättekö, mikä muu on sukkelaa? Roskaaminen. Alla oleva kuoppa ei ole kovin vanha, mutta se on sitäkin näppärämpi jätepiste. Kävele vain ohi ja nakkaa tänne!

IMG_20180816_123835.jpg

Tietyömaa? Kaatopaikka?

Kerta toisensa jälkeen minua huvittavat nämä kaverukset. Mikä pankki Suomessa, ihan vakavasti puhuttuna, sijoittaisi etuovelleen tällaiset kaverukset brändäämään puljua? Tervetuloa asioimaan! Meiltä saatu laina on aina söpö!

IMG_20180820_095928.jpg

Pankkimainokset, joita Oo käy ihmettelemässä.

Taisin joskus aiemmin kirjoittaa näistä “leijonista”, jotka pareittain vartioivat portinpieliä. Eivät ne olleetkaan leijonia. Ne ovat petoja. Ja esimerkiksi tuo pallo, joka otuksen jalan alla piileskelee, ei ole pallo, vaan vallan merkki. Älä astu sisään, tai sinulle käy huonosti! Äskeisiä söpöläisiä useammin nämä pedot (ja isommassa koossa) on sijoitettu pankin tai jonkin muun arvovaltaisen laitoksen pääovien molemmin puolin.

IMG_20180820_100804.jpg

Oo tutkii toista portinvartijaa.

Tämä kuva ei ole mitenkään hauska. Ehkä mielenkiintoinen siksi, että siinä on poikkeuksellisen vähän autoja. Kyseessä on Shanghain halkova kehätie (Middle Ring Road). Tämä on ihan vain esittelemässä paikallisia maisemia.

IMG_20180822_103121.jpg

Kehätien väljää liikennettä.

Alla on koira. (Kysyin omistajalta, saanko ottaa kuvan.) Kyllä, se on keskikaupungilla, eikä sille ole minkäänlaista hihnaa. Koira oli menossa väärään suuntaan, jolloin omistaja potkaisi sitä. (!) Ei kovaa, mutta joka tapauksessa. Tällä koiralla on sentään vain häntä sateenkaaren väreissä, ei koko turkki. Näytin kuvan kotona Oo:lle, jolloin ayi kommentoi, että sen häntä on tosi kaunis! No, niin kai. Mutta kuka laittaa koiralleen tällaisen hännän, vaikka se olisikin esteettisesti hieno? Esteettisellä ja eettisellä on kaiketi edelleen eri merkitys. Kiinalaisten käsitys eläimistä ja niiden asemasta on ilmeisesti muutenkin vain niin erilainen.

IMG_20180823_094911.jpg

Sateenkaarihäntähaukku.

Samaa otusta tuli ihailemaan muitakin ihmisiä, joista yhdellä miehellä oli tällainen punottu lapsen kantoreppu. Kannettavan pikkuiset jalat sujahtavat tuonne alapuolella näkyvään putkiosaan. En ole ihan varma, mutta laittaisin melkein pääni pantiksi, ettei sen ergonomia ole ihan samaa luokkaa kuin aikanaan omien lasteni kanssa käyttämä kankainen kantoväline. Tällainen tosin voi idealtaan olla vaikka kuinka vanha. En ole koskaan aiemmin nähnyt vastaavaa.

IMG_20180823_095021.jpg

Punottu kantoreppu.

Jatkoa luvassa jälleen seuraavassa kiinalaiskirjoituksessa. Heippa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s