Heart to heart -keräys

pexels-photo-433267

Vee:n koulu pyrkii jo nimensä perusteella (“Community”) linkittymään ympäröivään yhteisöön ja kasvattamaan oppilaita samalla yhteisöllisyyteen ja huomioimaan ihmisiä ympärillään. Vee:n koululla oli pari viikkoa sitten hyväntekeväisyystapahtumien viikko, joilla kerättiin varoja Heart to Heart -hyväntekeväisyysjärjestölle. Heart to Heart auttaa vähävaraisten perheiden lapsia sydänleikkausten kustannuksissa, yleensä kattaen kaikki sairaalakulut, jotka operaatio aiheuttaa. Järjestö on expat-äitien perustama, ja sen toiminta perustuu täysin vapaaehtoistyöhön – sillä ei siis ole ainuttakaan palkattua työntekijää, joten kaikki lahjoitetut varat menevät lyhentämättöminä lasten leikkauksiin.

Viikkoon sisältyi monenlaista toimintaa. Keskellä viikkoa koululla järjestettiin “screen free night”, eli ruuduton ilta, jolloin kaikki kännykät ja pelikoneet sai viskata nurkkaan, ja perheet saivat yhdessä touhuta monenlaista mukavaa koulun tiloissa: seinäkiipeilyä, askartelua, piha- ja pikapelejä – samalla tukien pienellä summalla hyväntekeväisyyskohdetta. Yleensä osallistumme kaikkeen tällaiseen hauskaan toimintaan, mutta nyt jouduimme jättämään illan väliin, sillä vieraamme Suomesta olivat täällä ensimmäistä päivää.

Keräykseen liittyen jokainen oppilas toi koulusta kotiin kirjekuoren, jonka välityksellä sai myös lahjoittaa rahaa. Osallistuminen oli tietysti vapaaehtoista, mutta tiedän monen perheen sitäkin kautta tehneen lahjoituksia, niin kuin mekin teimme. Helppoa hyväntekeväisyyttä: raha kuoreen ja oppilaan mukana kouluun. Joku kuitenkin on aikoinaan laittanut kädet saveen, jotta tämä toimii, ja laittaa edelleenkin! Tavoitteena oli kerätä 90 000 yuania, mutta rajapyykki ylittyi hurjasti ja lopulta kerätty summa oli liki 160 000 RMB:tä, mikä vastaa reilua pariakymmentätuhatta euroa. Melkoinen summa viikossa! Sillä saadaan kustannettua viiden lapsen sydänleikkaukset. Lisäporkkanana viikossa oli se, että Vee:n liikunnanopettaja, Mr. Barrs, oli luvannut ajella pitkät kutrinsa molemmin puolin päätä, mikäli tavoite ylittyy. Linkissä on näkyvissä kuvat operaatiosta. Shekin luovuttamista ja hiusten muodonmuutosta olisivat vanhemmatkin päässeet katsomaan, mutta olin samana aamuna kiireinen toisaalla. Harmi, se olisi ollut hauskaa! Kenenköhän tukka lähtee ensi vuonna, jos tapahtumasta muodostuu vuosittainen. Heh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s