Arkipuuhia

img_20180107_185535172819520.jpg

Kotitekoisia karjalanpiirakoita ja munavoita.

Arki pyörii taas melkein normaalisti. Mitä nyt pieniä lääkekuureja itse kullakin on päällä. Viime viikonloppuna oli ajatuksena tehdä lasten kanssa karjalanpiirakoita – niin teimmekin, mutta osa “lasten kanssa” jäi täysin ajatuksen tasolle. Olemme Suomessa leipaisseet kuoret pastakoneella, mutta sitä täällä ei ole. Ohueksi kauliminen ei tältä jengiltä onnistu. Minä tein ne siis yksin kaulimella. Sitten tuli kaikenlaista säätöä, ja lopulta teimme ne aikuisten kesken. Naureskelimme Jii:n kanssa, että nämä eivät mitään laihduttajan evästä munavoilla varustettuna ole. Hyviä niistä joka tapauksessa tuli! Ruisjauho täällä maksaa niin hirvittävän paljon, että leipää siitä ei kannata alkaa tehdä.

Vee on jo useamman vuoden tykännyt Youtubesta katsoa dominovideoita. Joululahjayllätyksenä hän sai paketin omia rakentelujaan varten. Tässä yllä olevassa videossa on äidin ja pojan yhteinen projekti. Luulin ostaneeni näitä palikoita huiman paljon, mutta todellisuudessa niitä voisi olla enemmänkin, sillä mitään oikeasti isoa niistä ei pysty tekemään. Hauskaa puuhaa niiden järjesteleminen (ja tietty kaataminen!) on silti!

Oo haluaa tehdä kaiken itse tällä hetkellä. Toisinaan yritykset toimia itsenäisesti ovat hauskoja, välillä taas hermoani kiristelee, kun on vain yksinkertainen pakko estää tiettyjä toimia (esim. potan omatoiminen tyhjennys, minua ei todellakaan kiinnosta joka kerralla siivota pikkuherran pissoja vessan lattialta), ja seurauksena poika vetää kaaressa kunnon huutoraivarit. Alla olevassa kuvassa taas sitten esitellään sitä hauskaa puolta omatoimisuudesta, kun siivoaminen ihan missä muodossa tahansa on ilmeisen mukavaa. “Itte! Anna! Minä!”

img_20180109_094429_11294702793.jpg

Lapsityövoimaa.

Lämpötilat vaihtelevat täällä jonkin verran. Nyt viime päivät on öisin ollut pikkupakkasia ja päivisin lämpötila on pysynyt viiden asteen tuntumassa. Silloin puemme päälle talvitakkia ja välikausihousua – itsekin käytin parina päivänä kunnon pitkää untuvatakkia, kun tuuli tarjosi osansa ilman purevuuteen. Alla kuvassa olemme koulun pihalla viikonloppuna reippailemassa, isot pojat pelasivat jalkapalloa, joten varusteet olivat heillä hieman kevyemmät. Ensi viikolle on luvattu lämpimiä päiviä (15–16 astetta) ja tuulikin osuu tänne meren suunnalta, eli normaalioloissa luvassa olisi upeita ilmoja. Nyt vain on niin, että Shanghain edellä merellä on sattunut tankkerionnettomuus, jossa tankkeri ja sen 60 miljoonan dollarin arvoinen öljylasti roihuavat nuotiona tuottaen ihan “mukavat” pikku krääsät. Toistaiseksi tuuli on ollut suopea ja puhaltanut mantereelta, mutta se on nyt kääntymässä. Katsotaan mitä sieltä saadaan.

img_20180113_202856652028763.jpg

Ulkoilua ja evästauko koulun pihalla.

Jos ollaan ihan rehellisiä, niin meillä lapset kähisevät aika paljon keskenään. On kuitenkin hetkiä, jolloin he yllättävät, ja yhteinen tekeminen sujuu ilman mitään kähinöitä. Tänään nuorimman päiväuniaikaan Ee ja Vee innostuivat tekemään “pesän” Vee:n sängylle ja lukemaan yhdessä. Hetken kuluttua kirjoja tutkittiinkin jo vieri vieressä, tässä on menossa Tatu ja Patu, josta Vee “lukee” Ee:lle.

img_20180114_200042666142516.jpg

Sotku on joskus rauhan tyyssija.

Iltapäivällä minä ja pienemmät lähdimme Ii:n luokse virallisiin läksiäisjuhliin. Juhlat olivat tosi mukavat ja lapset saivat muun muassa onkia “syvästä merestä”, mistä Oo sai saaliiksi pikkuauton ja Ee (kuvassa onkimassa) paketillisen kuviolaastareita ensimmäisen “kalan” eli vanhan villasukan jälkeen. Kotona ensimmäinen söpö laastari piti liimata luomen päälle. Huomenna tarvitaan taas jo uusi, pipejä on kuulemma niin monta. Onneksi Ii:tä nähdään vielä, joten tämä ei jäänyt sentään viimeiseksi kerraksi.

img_20180114_161310_11832019474.jpg

Syvänmeren saalista.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s