Lauantaina hallissa, sunnuntaina teltassa

Viime vuonna olimme ensimmäistä kertaa Disney on Ice:ssa Helsingissä (minunkin pikkutytöstä asti ylläpitämä haaveeni toteutui vihdoin). Pidimme näkemästämme niin paljon, että varasimme alkusyksystä liput täällä Shanghaissa olevaan – ainoaan – englanninkieliseen näytökseen viime lauantaille.

Kuljettajamme kyydissä, eli “mummolan autolla”, kuten nuorimmaisemme sitä nimittää (en ymmärrä, miksi), lähdimme kohti Mercedes-Benz-areenaa. Ennen kuin pääsimme ovelle asti, oli lippumme tarkastettu kolmeen otteeseen. Ei ainakaan ilman lippua sinne olisi ollut mitään asiaa! Olemme jo aiemmista vastaavista tapahtumista oppineet, että näihin hallielämyksiin ei saa tuoda mitään omaa syötävää ja juotavaa mukaan. Ongelma vain on siinä, että koskaan ei voi tietää, myydäänkö paikan päällä mitään järjellistä syötävää. Edellisessä koripallopelissä lapset tyytyivät makeisiin vohvelikekseihin, joissa oli cheddarjuustotäyte – tosi, tosi, tosi mielenkiintoinen makuelämys. Nyt päätimme yrittää silti varustautua: tällä kertaa eväät mukanamme olivat paikallista tuotantoa, eli jos jotain joutuisikin heittämään pois, se ei niin paljon harmittaisi. Näinhän siinä sitten kävi, että neljä pussia tai pulloa nakattiin läpivalaisun jälkeen roskasaaviin. Vartija heltyi keksipaketin kohdalla, sillä se oli sitä paitsi avattu. Jii:n kolmen lokeron reppu myös pelasti napostelutarpeemme, sillä vartija ymmärsi tyhjentää vain yhden osion. Tällä kertaa myytävänä olisi kuitenkin ollut jotain pikkusuolaiselta näyttävää makeaa (popcornit eivät olleet suolaisia, miksi, oi, miksi), johon sitten hairahduimme. Kuva alla.

img_20171204_205706825538567.jpg

Popparit houkuttelivat, niiden makeus ei. Paitsi lapsia. Tietty.

Kymmenen minuuttia ennen esityksen alkua ihmettelimme, kun hallissa oli ehkä vain neljäsosa paikoista myyty. Illan esitys varmaankin olisi täynnä? Ajatusvirheemme korjattiin, kun valtavat ihmismassat vyöryivät viidessä minuutissa ennen esitystä omille paikoilleen – halli oli kuin olikin miltei täynnä. Itse esitys oli mielestäni vieläkin hienompi kuin viime vuonna. Aku ja Hessu kuvasivat elokuvaa, jossa seikkailivat pidemmissä esityksissä mm. Aladdinin, Leijonakuninkaan, Nemon, Kaunottaren ja hirviön, Mulanin, Frozenin ja Toy Storyn hahmoja. Tietysti myös Mikki ja Minni sekä kaikki Disneyn kuuluisat prinsessat prinsseineen saivat tilaa jäällä. Halli oli aivan täynnä pieniä prinsessoja, lähinnä Frozenin Elsoja. Koira vie, unohdin ehdottaa meidän pikku prinsessallemme samaa asustetta! Onneksi asiasta ei noussut suurta mekkalaa. Jii:n kanssa pohdimme hallilla, että mahtaako paikalla olla yhtään aikuista ilman lasten seuraa. Katsottavaa toki olisi ollut aikuisellekin yllin kyllin!

img_20171202_104152709761928.jpg

Tässä pyydettiin yleisön apua hallia valaisemaan. Tulihan sitä valoa!

img_20171202_121436100774381.jpg

Taistelukohtaus Mulanista. Mulan on kiistatta lempielokuvani Disneyn tuotannosta.

img_20171202_1224281907222648.jpg

Lopussa useat hahmot esiintyivät vielä yhdessä.

Sunnuntaina ohjelmassa oli lisää esityksiä Amerikan mantereelta. Olimme nimittäin suunnitelleet erään kaimani kanssa kulttuurielämystä Cirque Du Soleilin parissa jo pidemmän aikaa. Yhteisen aiemman ajan puutteessa ostimme liput viimeiselle päivälle, jolloin esitys oli Shanghaissa – sattumalta kyseessä oli myös viimeinen päivä Johannan komennuksesta Kiinassa. Olen jo vuosia halunnut joskus nähdä Cirque Du Soleilin lavalla, mutta tilaisuutta ei ole koskaan tullut. Olin siis enemmän kuin tyytyväinen, että pääsin tämän vihdoin näkemään! Odotukset olivat todella korkealla, kun astelimme telttaan sisään.

kooza-show

Kuva: Cirque du Soleil

Cirque du Soleilin näytös Kooza, joka on jo kymmenen vuotta kiertänyt maailmaa, yllätti täydellisesti ja täytti kaikin tavoin odotukset sydämet pysähdyttävillä akrobatioillaan. (Eipä ihme, sillä suurin osa esiintyjistä on taustaltaan urheilijoita. Tästä voi katsoa hyvän dokumentin, kuinka tarkka seula esiintyjävalinnoissa oikeasti onkaan.) Esityksen selvä kärki oli mielestäni järjettömän iso Wheel of Death, kuolemanpyörä, joka pyöri pelkästään painovoiman ja kahden akrobaatin voimalla. Yksikään erillinen esiintyjä ei jättänyt kylmäksi, jopa klovnit olivat oikeasti aika hauskoja.

o-CIRQUE-DU-SOLEIL-570

Wheel of Death. Kuva: Cirque du Soleil

Koozassa erityisen upeaa oli musiikki, johon todellakin oli panostettu asettamalla uskomattoman taitava livebändi laulajineen metrien korkeuteen kaikkien nähtäville. Jotta en ainakaan käyttäisi liian vähän ylisanoja, niin jatketaan vielä vähän. Puvustus oli vallan ylivertaista! Puhuttua kieltä käytettiin todella vähän, ja tunnelmaa loivat ennemminkin valot, varjot, puvustus, äänitehosteet ja musiikki, ja tietenkin nämä henkeäsalpaavan huimat akrobatiaesitykset. Uskon, että jokainen, joka on nähnyt CDS:n esiintyvän, voi yhtyä arvosteluihini. Jos ei voi, niin tämä hektinen maailma on riistänyt tältä “jokaiseen kuuluvalta” pienten ihmeiden arvostuksen.

 

 

 

Ps. Ärsyttää, että tämä rakkine ehdottaa automaattista korjausta sydämet –> sydämmet.

yks. nom. sydän
yks. gen. sydämen
yks. part. sydäntä
yks. ill. sydämeen
mon. nom. sydämet
mon. gen. sydämien, sydänten
mon. part. sydämiä
mon. ill. sydämiin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s