Pääsetkö kyykkyyn?

Helsingin sanomat uutisoi päivä tai pari sitten kyykystä. Kiinalaiset ovat tosi kovia kyykkimään, eivätkä todellakaan tarvitse minkäänlaisia kyykkyhaasteita pitääkseen lonkkiaan kunnossa, sillä täällä kyykky on todella koko ajan käytössä. Bussipysäkeillä, metrossa, jonoissa. Puistotyöntekijät lepäävät kyykyssä. Tupakkaa on kiva röllytellä tauoilla – kyykyssä tietysti. Kortinpeluu onnistuu maan tasolta. Reikävessatkin ovat tietysti oiva tapa kokeilla tätä oivaa asentoa. Keksi siis tähän ihan mikä tahansa pitkän ajan toiminta – kyykky sopii käytännössä kaikkeen. Oikeaoppisen lepokyykyn nimi on “Asian squat” eli aasialainen kyykky. Alla olevat videot virittävät kivasti kyykyn tunnelmaan. Sitten vain harjoittelemaan! (Tämä on tosi hyvä asento myös raskaana oleville naisille, kun maha mahtuu siihen jalkojen väliin sopivasti.)

 

Asian squat 1 & Asian squat 2.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s