Nuorimies elämän oppipolulla

img_20171108_2022051889365626.jpg

Viikon kotitehtäviä.

Vee:n koulu on IB-koulu, jossa Vee siis osallistyy PYP-opetukseen (Primary Years Programme). IB:n PYP-opetussuunnitelmaan kuuluvia “aineita” ovat kielet, yhteiskuntaoppi, matematiikka, tiede ja tekniikka, taiteet, liikunta sekä henkilökohtainen ja sosiaalinen kasvatus. Ainakin Vee:n koululla oppiaineiden rajat ovat hyvin häilyviä, varsinaisia tuntijakoja ei ole kuin liikunnan, musiikin ja kielten osalta (tilavarauksien takia).

Tällä hetkellä tunneilla yhtenä osakokonaisuutena käsitellään yksinkertaisia koneita: pyörä ja akseli, talja, kalteva taso, vipu, ruuvi ja kiila. Näitä on yhdistetty musiikkiin, liikuntaan ja kaikkeen opetukseen. Yllä olevasta kuvasta näkee, minkälainen on perusopetuksen viikon kotitehtäväpaperi. Yhdeksästä vaihtoehdosta valitaan kolme, ja tämän lisäksi pitää vähintään lukea 10 minuuttia päivässä englanninkielistä kirjaa.

img_20171108_1639261729707670.jpg

It’s a pulley!

Tällä kertaa valinta on kohdistunut tehtävään, jossa pitää esitellä jokin yksinkertainen kone. Vee valitsi taljan. Mielestäni siitä tuli niin hauska, että jaan sen myös tänne.

img_20171108_164118594692269.jpg

Kenen tahansa lempparipaikka tehdä läksyjä – äidinkin.

Arvostan tätä koulua myös siksi, että sen missio osuu omaamme tosi hyvin: “To develop inquiring, knowledgeable and caring learners who contribute positively to their communities.” Varsinkin viimeinen kohta on ihan huippujuttu! Kun olen tavannut tätä koulua jo useita vuosia käyneitä oppilaita, ei heitä voi kuvailla kuin yhdellä tavalla, he nimittäin ovat kaikin puolin todella fiksuja nuoria. Olen kiitollinen siitä, että saamme olla osa tätä yhteisöä, edes sen lyhyen ajan, mitä täällä olemme.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s