Mestareiden mittelö

Apua, täällä tapahtuu niin paljon koko ajan, että en pysy enää millään perässä kaikessa. Yrittänyttä ei kuitenkaan laiteta (onpa jotenkin hölmö sanonta). Aloitetaan nyt purkamaan tätä vyyhtiä yksi tapahtuma kerrallaan.

img_20171031_1814311573238987.jpg

@ WGC, tätä päivää olivat perheemme aikuiset odottaneet pitkään.

 

 

Sunnuntaina olimme seuraamassa maailmanluokan golfareiden keskinäistä vääntöä Sheshanin upealla kentällä WGC HSBC Championships -turnauksen voitosta. Viimeinen kisapäivä oli alkamassa ja näytti siltä, että Dustin Johnson vie kirkkaan voiton. Nelipäiväiset turnaukset tosin ovat ennenkin näyttäneet, että peli ei ole pelattu, ennen kuin viimeisetkin reiät on viimeistelty. Tällä kertaa voittajaksi taisteli upealla pelillä hankalissa olosuhteissa Justin Rose, joka pelasi 10 lyöntiä ennakkosuosikkia paremman kierroksen.

img_20171031_181614980954148.jpg

Voittajasuosikki Dustin lämmittelemässä harjoitusgreenillä kierrosta varten. (Sivuhuomio: Dustinin appi on Wayne Gretzky.)

Matka kentälle taittui mukavasti oman kuljettalan kyydissä. Tämä taisikin olla ensimmäinen viikonloppumeno, johon häntä pyysimme. Pitäähän ihmisen saada viettää vapaatakin kauhistuttavan pitkien työpäivien lisäksi, eikö? Herra Shu lähtee nimittäin arkiaamuisin puoli tuntia ensin hakemaan Jii:tä tästä meiltä, ajaa sen jälkeen 1,5–2 h tehtaalle, kuljettaa siellä firman kyytiä tarvitsevia, ajaa Jii:n työpäivän jälkeen meille jälleen 1,5–2 h ja lopulta puolisen tuntia kotiinsa. Aika heviä. Onneksi hänen ainokainen lapsensa on jo reilusti täysi-ikäinen, ettei tarvitse pienten lapsien isää töissä ikuisuuksia pidättää.

 

img_20171031_1824021696068947.jpg

Jason Day puttaamassa Sheshanin päätösväylällä. Tällä kertaa ei golf kulkenut.

 

Mutta jos pelaajilla oli vaikeaa saada lyöntiä kulkemaan, olivat olosuhteet hankalat myös meille. Kotoa lähtiessämme mietimme, pitääkö mukaan ottaa takit. Onneksi järki voitti ja pakkasin mukaan jokaiselle lapselle omansa: paikan päällä tuuli niin järjettömän paljon, että helteessäkin olisi varmaan tullut kylmä. Puuskittainen tuuli oli todella kovaa, vaikka virallisia lukemia minulla ei olekaan esittää. Päädyimme lopulta kentällä juuri passeliin paikkaan: 18. reiän greenin katsomoon, joka oli sopivasti tuulelta suojassa. Sinne löntystellessämme näimme matkalla muutaman ryhmän avauksia ja lähestymisiä toisilla väylillä. Erikoisin tapahtuma päivän säähän liittyen oli se, kun tiirailin takaamme lähestyvä synkän harmaata pilveä. Huolissani selitin Jii:lle, että mitäköhän lopusta päivää tulee, mikäli nyt sataa ja kastumme: kenelläkään ei ole sateenvarjoa saati vaihtovaatetta – ja kylmyys kuitenkin hiipi jo ilman kastumista luihin ja ytimiin. Kävi sittemmin ilmi, että satamatta jäänyt, taivaan tummentanut “sadepilvi” oli saastepilvi. Hyi! Näkyvyys kentällä muuttui täysin: takana näkyvät kukkulat katosivat näkyvistä ja kaikkea muutakin sai katsoa kuin harson läpi. Iltapäivällä maisema muuttui taas kirkkaaammaksi. Eipä ihme, että näin kävi, sillä ilmanlaatu oli kamala: AQI huiteli pitkälti yli kahdessasadassa ja laski taas miltei normaaliin laatuun päivän päättyessä. Piikki tilastoissa oli silminnähtävä.

Lasten jaksaminen koko päivän ajan oli ihmeellistä. Siihen tosin saattoivat auttaa hillitön määrä karkkia, kentältä ostetut ranskalaiset ja pari pelikonetta. Mutta joka tapauksessa kahdeksan tuntia hujahti silmissä. Lapset olivat kovin tyytyväisiä myös kentällä järjestettyyn oheisohjelmaan, kun valtavasta, punaisesta pallomerestä piti löytää valkoiset pallot (jotka sai lopulta omiksi) ja puttikilpailusta voitti punaisen pussukan (Vee jopa tempaisi pallon reikään). Lisäksi QR-koodin lataamalla sai tapahtuman lippikset koko jälkikasvulle. Vee:n suurin toive ennen tätä suurta päivää oli saada Henrik Stensonin nimikirjoitus. Stenson sijoittui kilpailussa jaetulle toiselle sijalle. Pois lähtiessämme näimme ruotsalaisen jakavan nimikirjoituksia reitin varrella: lippis pois Vee:n päästä ja Jii isolla varrellaan tönimään ja tuuppimaan massaan. Huusin vielä perään, että älä anna armoa, eivät ne ympärillä olijatkaan sinulta anteeksi pyytele. Hartiavoimin iso mieskin sai näemmä töitä tehdä, mutta Stensonin nimikirjoitus on nyt ikuistettuna Vee:n lipassa. Success! Ensi vuonna uudestaan – lapsetkin jo ilmoittautuivat karkkivuorten perässä mukaan…

 

img_20171031_1819141187275535.jpg

Valkoisen pallon jahdissa, ja se löytyi sukeltamalla pohjaan asti. Ee on päälakeaan myöten “veden” alla. Oo tarvitsi apua, sillä hän olisi muuten uponnut näkymättömiin.

img_20171031_182027259233134.jpg

Vee ja voittoisa puttikisa. Ehkä tuurilla oli kuitenkin enemmän painoa kuin taidolla, sillä pallo surffaili usean kymmenen tiitikun välistä alas.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s