Jouluko se siellä?

Eilen oli hurjan hieno päivä. Se kauan odotettu. Vähän niin kuin joulu olisikin ollut jo nyt. Meidän muuttokuormamme nimittäin saapui vihdoin perille! Saimme tietää asiasta loppuviikolla. Sen jälkeen suunnilleen laskettiin tunteja siihen hetkeen, että tavarat saapuvat ovesta sisään. Vee heräsi aamulla vähän kuuden jälkeen ja kehotti meitä aikuisiakin nousemaan ylös. “No kun se kuorma tulee ihan kohta!” Krooh! Pyyh! Anna vielä hetki!

img_20171022_223121141258015.jpg

Laatikoiden kantamista ja tyhjentämistä..

Miehet saapuivat täsmällisesti aamusella yhdeksän korvilla ja alkoivat kantaa laatikoita huoneisiin. Tänään oli minun “vapaahetkeni”, joten sanoin heipat ja lähdin kotoa (siitä lisää myöhemmin). Se ei silti estänyt asioiden etenemistä. Palveluun nimittäin kuului laatikoiden purkaminen ja tavaroiden kokoaminen. Kerrossänky osoittautui vähän hankalammaksi palaksi purra – onneksi Jii oli kotona ohjeistamassa, kuulemma olisi muuten pienten lattiamajoitus saanut edelleen jatkua.

img_20171022_2232201821821946.jpg

Suomalaisvalmisteinen palapeli.

Miesten saatua kaikki valmiiksi he kiittivät ja poistuivat. Lapset eivät olleet pysyneet nahoissaan nähdessään kaikki tutut tavarat. Niitä oli levitelty ympäri lattioita. Valehtelematta lattia oli kuorrutettu KAIKILLA lasten niillä leluilla, jotka lauantaina kotiimme oli kannettu. Ymmärtäähän sen, että jokaisella piti saada heti leikkiä. Sain kiittää kipposiani, että pikkulegojen suhteen tilanne ei ollut näin paha, ne oli onneksi unohdettu laatikkoihinsa. Tällä hetkellä minusta tuntuu, että olemme hulluja, kun toimme tämän kaiken tänne. Minä oikeasti luulin karsineeni leluistakin todella paljon. Ehkäpä tilanne tästä vielä tasoittuu, kun huonot ilmat valtaavat tämänkin kaupungin ja linnoittaudumme sisälle. Toivottavasti silloin vielä kiitän näitä kapistuksia.

img_20171022_2227331004659173.jpg

Jotta totuus ei unohtuisi. Tämä oli vielä mieto versio siitä, millainen näky oli päivän päättyessä.

Mutta tosiaan, Jii:n piti viettää sunnuntaiaamunsa golfkentällä, joten minä otin aamupäiväni lauantaina vapaaksi. Päädyin Shanghain museoon, jonne yritimme kaimani kanssa loman aikana. Tälläkin kerralla jonotin vähän yli puoli tuntia, mutta museon tarjonta oli kaiken sen arvoinen. Museovisiittini aikoo vielä saada aivan oman raporttinsa myöhemmin, joten jätän tämän vähän hölmösti tähän roikkumaan.

Museokierroksen jälkeen päätin mennä kokeilemaan jotakin lukuisista kadunvarsien pienistä sapuskoloista. Halusin mennä jonnekin, missä oli runsaasti ihmisiä, mutta mahtuisin vaivatta kuitenkin istumaan. Lopulta löysin paikan, joka ei nyt ehkä aivan autenttisimmasta päästä ole, mutta minulle jo ihan tarpeeksi kiinalaista tähän hätään.

img_20171022_222209415211775.jpg

Lauantain ravintolavalintani.

img_20171022_221947146989143.jpg

Pitkien pöytien tunnelmaa.

Osasin tiskiltä tilata possulla ja ravuilla täytettyjä nyyttejä kiinaksi. Ruokalistassa ei ollut kuvia, mikä vähän harmitti – on aina mukava varmistua siitä, että tilaa edes suuntimaltaan oikeaa sapuskaa. Minulle annettiin numerolappu ja ymmärsin mennä pöytään istumaan. Lopulta sain annoksen eteeni, ja se oli juuri sitä, mitä tilasin. Hao de!

img_20171022_2223341651739446.jpg

Paikalliset syövät nyyttejä siten, että ottavat yhden keittolusikkaan ja tarttuvat sitten siihen puikoilla. Niin siis minäkin.

Iltapäivällä selvisi, että Jii-parka oli tullut kipeäksi, raukalle oli noussut kuume. Se siitä sunnuntain rennosta golfkierroksesta. Poikien kesken Vee:n kanssa rakensivat kuitenkin vielä illalla pallorataa.

img_20171021_1740481351472548.jpg

Pallorata melkein valmiina testiä varten.

img_20171021_174132980345535.jpg

Minä taas aloitin järjestelemään kirjahyllyä. Etenee. Vähän kerrallaan. Katsotaan sitten, millaisiksi paikat muodostuvat, kun sovitamme tätä tavaramäärää kotiimme.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s