Punaisen pelin henki

Silviisii! Olemme saaneet kokea kommunismin valta-asemaa. Täällä yhteydet ulkomaailmaan ja vähän muuallekin ovat olleet viime aikoina heikkoja. Suomessa on kuulemma myös laajasti uutisoitu valtaapitävän joukon puoluekokouksesta. Jostakin tiedonannosta luin, että samanaikaiset vierasmaalaisten joukkotapahtumat ovat kiellettyjä. Huomasin sen käytännössä, kun Vee:n koulun iso tapahtuma (osallistujia odotettiin olevan pari tuhatta)  lauantaille jouduttiin siirtämään seuraavaan viikonloppuun. Muuten asia ei olisi häirinnyt, mutta a) osa meistä suomalaisvanhemmista oli tehnyt hurjasti valmisteluja tapahtumaa varten,  b) olisi ollut tietysti mukava saada tietää tästä hieman aiemmin kuin alle kolme vuorokautta ennen tapahtuman alkua,  ja c) moni tulevan lauantain tämän takia varannut ei nyt pääsekään paikalle. Mietin tässä, että onko koulun puolelta sattunut joku kömmähdys, että tällaiselle ajalle tapahtumaa oltiin suunniteltu, vai onko isoveli sittenkin antanut uusia ohjeistuksia viime tingassa. Veikkaan, no, voitte arvella kumpaa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s