Ensimmäinen opetus

Po, bo, mo! kaikui tänään stereona ruokapöytämme ääressä. Kiinan opettajamme Monica tuli meille tänään aamulla ensimmäistä kertaa. Ylihuomenna on uudelleen oppitunti, ensin minulla, ja kun Jii kotiutuu, sitten vuorostaan hänellä. Alun perin ajattelimme opiskelevamme yhdessä, mutta opettajamme totesi alkutietojen perusteella meidän olevan tasoltamme ja opetustarpeiltamme niin erilaisia opiskelijoita, että näin on nyt parempi. Meillä on jopa eri oppikirjat. Jii:n päämääränä on suullisen arkikielen hallitseminen ja minä puolestani haluan tämän lisäksi oppia lukemaan ja kirjoittamaan. Oma kirjani vaikutti ainakin tarpeeksi haastavalta, kun loppupuoli kirjasta on pelkillä kirjoitusmerkeillä. Toivottavasti omaksun asiat nopeasti! Tällä opetuskerralla harjoittelimme tavujen ääntämistä, tooneja sekä merkkien eri vetoja ja piirtosuuntia. On se vaan erilaista, kun voi opiskella opettajan johdolla. Odotan todellakin innolla kielitaitoni karttumista!

2 thoughts on “Ensimmäinen opetus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s