Ylistystä mantereen takana

Before the day, before the light, before the world
Revolved around the sun
God on high, stepped down into time
And wrote the story of His love for everyone
He has filled our hearts with wonder
So that we always remember

You and I were made to worship
You and I are called to love
You and I are forgiven and free
You and I embrace surrender
You and I choose to believe
Then you and I will see
Who we were meant to be

All we are, and all we have,
Is all a gift from God that we receive
Brought to life, we open up our eyes
To see the majesty and glory of the king
He has filled our hearts with wonder
So that we always remember

You and I were made to worship
You and I are called to love
You and I are forgiven and free
You and I embrace surrender
You and I choose to believe
Then you and I will see
Who we were meant to be

Even the rocks cry out, even the heavens shout
At the sound of His holy name
So let every voice sing out, let every knee bow down
He’s worthy of all our praise

Jos kuulut niihin ihmisiin, jotka inhoavat kaikkea uskontoon liittyvää, voi seuraava teksti nostaa niskakarvasi pystyyn. Minä taas inhoan sitä, kun joku puhuu minulle minun uskonnostani. Minulla ei nimittäin ole uskontoa. Minulla on usko. Minä elän ja hengitän joka hetki Jumalan sydänääniä. Siksi olen ollut suorastaan riemuissani, että täällä Shanghaissa olen löytänyt ympärilleni ihmisiä, joiden kanssa voin jakaa tämän puolen itsestäni. Kun kristitty – en tarkoita vain nimellistä kristittyä, vaan käytän termiä nimittämään kanssani samoin Jumalan tuntevia ihmisiä – kohtaa toisen samanmoisen, on välitön syvempi yhteys taattu, sellainen, jota ei voi selittää ulkopuoliselle. Minun ei tarvitse edes kertoa itsestäni mitään, kun jaan jo toisen kanssa paljon enemmän, kuin mitä silmillään voi nähdä. Ja minä iloitsen siitä!

Olen kahdesti käynyt Vee:n koulun vanhempien rukousryhmässä. Se keskittyy ylistykseen jonkun tietyn Raamatun jakeen ympärillä sekä rukoukseen. Rukoilemme koulun, oppilaiden, sen opettajien, muun henkilökunnan, opetuksen ja tapahtumien puolesta. Samassa ryhmässä oli viime kerralla eräs taiwanilainen nainen, joka kutsui minut kotiinsa raamattupiiriin, joka kulkee nimellä “Women’s Bible study group”. Lähdin aamulla hieman varautuneena käymään siellä tuntosarvet pystyssä, sillä en tiennyt yhtään, mitä odottaa. Vastassa oli kuitenkin ryhmä lämminsydämisiä, hersyviä naisia, jotka oli kuorrutettu vallattomalla huumorilla ja samalla uskon perustalla. Yksi taiwanilainen, kolme singaporelaista, shanghailainen ja minä. Jokainen puhui moitteetonta englantia. Tuntui, kuin kolmen tunnin ajaksi minut olisi tiputettu keskelle Gilmore Girlsiä tai Frendejä. Rakastin sitä tunnelmaa! Ylistystä, ehtoollista, rukousta, viisautta, virnistelyä. Mitä naisia!

Olen alusta saakka tuntenut, että olemme täällä muutenkin kuin työn takia. Then you and I will see who we were meant to be. Se ei tapahdu tänään. Se ei tapahdu huomenna. Ymmärrän koko ajan enemmän. Tämä on selvästi matka. Ja minkälainen matka se onkaan! Oh boy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s