Taifuuni Talim

Sitähän päästään ihan jännityksen makuun! Täällä uutisoitiin taifuuni Talimista, joka liikkui kohti Kiinan rannikoa ja Japania. Taifuunin arveltiin kehittyvän supertaifuuniksi sekä kääntävän kurssinsa mahdollisesti suoraan Shanghaita kohti iskettyään ensin kaakkoisrannikolle. Meillekin sujahti oven alta tiedote, jossa kehotettiin siirtämään irtotavarat pois parvekkeelta ja pitämään ikkunat sekä ovet kiinni. Näytin lappusta Apingille, joka sanoi, että “sataa, sataa, sataa, tuulee, tulee!” Sittemmin aamusella paikallisuutisia seuratessani taifuunin kurssin on ennustettu kääntyvän reilummin kohti Japania, joten Shanghaihin asti se tuskin pääsee. Sateita voi silti tulla, mutta tuskin kovin rankkoja.

Shanghai on delta-aluetta, eli se on rakennettu suoraan Huangpu-joen suiston päälle. (Huangpu on Yangzen viimeinen merkittävä sivuhaara.) Tämähän tarkoittaa, että kaikkialla on aivan tasaista, ei ylä- eikä alamäkiä. Suuri tulva ainakaan ei tarkoittaisi kovin hyvää kaupungille, oletan näin. Kaipa niihinkin täällä jollain tavalla on varauduttu.

Olen ihan tyytyväinen, mikäli taifuuni ei suurimmalla voimallaan tänne iske. Ehdin jo miettiä vesi- ja ruokavarastot, poistumisreitit, ynnä muut valmiiksi. Taskulamputkin kaivoin esille. Että sellaista. Kaikenlaista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s