Papereiden pyörittelyä

Tänään meidän piti matkata toiselle puolelle kaupunkia oleskelulupaa varten. Hain Vee:n koulusta puolitoista tuntia ennen koulun loppumista. Uloskäynnillä porttivahdit käännyttivät meidät ympäri, osoittivat poikaa ja puhuivat jostakin keltaisesta ja sanoivat: “Office, office!” Katsoin parhaaksi kääntyä ympäri ja marssia alakoulun toimistoon. Selitin, että olen uusi täällä, mitä pitää tehdä. Ystävälliset sihteerit opastivat kuittaamaan lapsen nimen, luokan ja poistumisajan listaan, mitä vastaan minulle ojennettiin keltainen poistumiskortti (lapsi saa poistua sen ja vanhemman kanssa portista kesken päivän).

Kotona pakattiin kaikki viisi fenlan ren (suomalaista) autoon ja kuski otti kurssin kohti Pudongin puolta kaupungista. Matkalla valmisteltiin lapsia henkisesti tulevaan: “Nää sedät ja tädit päättää, että saadaanko me jäädä ja tuleeko muuttokuorma perille. Muistetaan kaikki käyttäytyä hyvin. ” Virallinen byroo oli moderni rakennus, johon meidän piti siis mennä haastatteluun oleskelulupaa varten. Siellä näytti olevan koko Shanghain ulkomaalaiset yhtä aikaa. Villillä vauhdilla suhaava agenttimme valtavan muovitaskunipun kanssa selvitti tiskillä asioita. Luukkuja oli yhteensä varmaan kolmekymmentä. Sitten agentti kutsui meidät seuraansa. Allekirjoitus, otetaan kuva. Toisen allekirjoitus. Otetaan kuva. “Sign this for your children.” Hoituu. Onkohan se haastattelu jossain toisessa huoneessa? “Ok. You are ready.” Valmista?! Missä se haastattelu on?? Piti ihan varmistaa, että tämä oli tässä.

Kotimatkalla Jii sai viestin, että paperityöt takkuavat. Muuttokuorma saadaan luultavasti lokakuun lopussa tai marraskuun alussa. Onneksi emme valinneet meritietä tavaroille, jouluksi kotiin olisi ollut ihan paikkansa pitävä sanonta siinä tapauksessa.

Ps. Ikeasta ei saa ostaa keittiöveitsiä (puukkoja?) ilman passia tai virallista henkilöllisyystodistusta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s