Kuulumisia mantereen takaa

Jii on soitellut mantereen takaa joka päivä kuulumisia. Tuntemukset ovat siellä päässä olleet kovin positiiviset, ja hyvä niin. Paikallinen puhelinliittymä ja pankkikortti on hankittu. Jälkimmäisen hakemukseen oli kuulemma pitänyt rustata myös syntymäosoite. Jii ei sitä muistanut ja jätti kohdan tyhjäksi, jolloin lauma kiinalaisia supatti kyyristellen paperin ympärillä ja lopulta näyttivät, että tämäkin kohta on syytä täyttää. Syntymäosoitteen virkaa lomakkeessa toimittaa nyt viimeisin kotiosoite syntymäpaikkakunnalta.

Lämpöä Shanghaissa riittää edelleen. Pojat olivat muun muassa 38 asteen helteessä käyneet lenkkeilemässä pienen, valkoisen pallon perässä. Rautamailat olivat kuulemma huurtuneet lämpötilaerosta sisältä ulkoilmaan siirrettyinä. Jii vieraili kierroksen jälkeen työkaverinsa tulevaa asuntoamme vastaavassa kodissa (samassa taloyhtiössä), mikä kuulemma vahvisti entisestään tunnetta, että on mukava tuoda perhekin sinne. Ravintoloiden kattavuus ja laadukkuus hintaan nähden on myös nostanut positiivista mielentilaa. Jii löysi lisäksi eräältä pois muuttavalta suomalaisperheeltä ilmanpuhdistimet, jotka saadaan asuntomme luovutuspäivänä – juuri sopivasti!

Eilen täällä kotimaan kamaralla lapset olivat isovanhempien hoidossa, jolloin itse sain täällä paljon asioita järjestykseen. Vihdoin minusta tuntuu, että aika sittenkin riittää kaikkeen. Edelleen olen kovin epäileväinen tosin sen suhteen, saammeko kaikki tavarat mahtumaan Shanghaihin. Ehkä voin karsia epäoleellisemmasta päästä vielä pois sitä mukaa, kun muuttomiehet pakkaavat tavaroita. Olenhan sitä niin kovin jo harjoitellut – eilenkin kävin vaatekaappini ehkäpä viidettä kertaa läpi, saaliikseni sain vielä muovikassillisen vaatteita kierrätykseen. Vieläköhän sieltä jotain saisi nipistettyä? Ainakin ne mahtuvat nyt yhteen matkalaukkuun, mikä sinällään on jo ihme. (Säästeliäs saituri minussa olisi halunnut säilyttää vielä ne kulahtaneet ja reikäiset pökät, voisihan niitä käyttää vielä kotioloissa… onneksi tulin järkiini. Kiinasta saa vaatteita. Näin luulen.)

4 thoughts on “Kuulumisia mantereen takaa

  1. Vitsi kyllä kuinka hurjaa, ihan mieletön elämänmuutos!! Niin jännää, yhtäaikaa pelottavaa ja mahtavaa! 🙂 Ihanaa kun jaksat kirjoittaa, näitä on niin mukava lukea! Linkki facessa olis kans aina kiva muistutus uudesta tekstistä… 😉 Voi vitsi, ehdittäisköhän me vielä nähdä ennen ku te lähdette???

    Like

  2. Heippa! Onpa tosi mukava pysyä tätä kautta selvillä teidän kuulumisista. Paljon tsemppiä ja siunausta kaikkeen, mitä vielä pitää hoitaa ennen muuttoa! 🙏🏻💕

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s