Välitilitystä

Jii:n työlupa on plakkarissa: punainen leima on puhunut! Jii:n viisumin kanssa alkaa olla jo lievä hoppu, joten tänään ajelimme koko perhe sadepäivän kunniaksi viemään passin, kuvat ja paperit Helsinkiin. Lapset ovat saaneet kuunnella kyllästymiseen saakka Risto Räppääjiä niin autossa kuin kotonakin. (Paitsi, että eivät nuo niihin kyllästy, aikuiset ehkä enemmänkin.) Onneksemme pääsimme samalla matkalla vierailemaan ihanan ystäväperheemme luona, missä meidän nuorimmaisemme pehmokissakin sai salamyhkäisesti ranskalaisen kylvyn (älkää kysykö).

Vee:n koulusta tuli vihdoin vastaus, pahoittelivat, että sähköpostimme oli joutunut roskapostin sekaan. Eipä ihme, että tilanne ei siis ollut aiemmin edennyt. Sinne tulisi nyt täyttää kaikenlaista lomaketta ja lähettää liitteitä. Tämä olkoon huomisen agendaa.

Saimme postitse myös KELA:n päätökset, että perheemme jää Suomen järjestelmään. Yleensä yli puoli vuotta ulkomailla oleskelevat putoavat järjestelmästä, mutta ilmeisesti suomalaisen yrityksen ulkomaankomennukselle lähtevät perheineen ovat oikeutettuja jäämään kirjoille. Tosin mehän tulemme maksamaan erillistä KELA-maksua tästä hyvästä Kiinasta käsin komennuksen ajan. 

Kävimme toissapäivänä ostamassa kaksi muovikassillista apteekkitarpeita ja reseptilääkkeitä. Saatoimme kerätä muutaman pitkän katseen muilta asiakkailta. Lääkkeitähän siis saa myös Kiinasta, mutta tässä asiassa totean, että ei vara venettä kaada. 
Muuttofirman setä soitti. Sieltä tulee joku arviokäynnille ylihuomenna. Eipä meidän kolmen kuution lentokonttiimme paljon jää täytettä, sillä sähkölaitteista pitää jokaisesta maksaa jotain kummallista veroa tullissa. Eikä ollut edes pieni summa. Suomeen jäävät siis imuri, bamix, kitchenaid jätskikoneineen, nespresso, karttapallo (joo, joo, eikö kaikilla sivistyneillä ihmisillä tarvitsekin olla tämä pakollisena listalla ulkomaille muuttaessa), ompelukone, xbox ja varmaan unohdin vielä jotain. Taitaa tämä vero tukea paikallisen elektroniikan kulutusta. Niin, ruokatarvikkeitakaan ei saa olla kontissa. Ei siis kannata haaveilla Jii:n tekemästä ruisleivästä. Luotan, että Ikeasta saa jonkinmoista jauhoseosta pohjoismaiseen makuun.

Kuorma kevenee. Paikat ovat ihan hujan hajan. Jii palaa vielä huomenna töihin muutamaksi päiväksi. Jospa minä sitten vaikka pyykkäisin välillä. Ja leikkisin lasten kanssa, ennen kuin kaikki muuttuvat pehmeäaivoisiksi vidiooteiksi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s