Tyhjenee, etenee

Viralliset asiat Kiinan päässä etenevät. Kuulemma. Kenelläkään ei edelleenkään ole viisumia ja koulusta ei ole kuulunut mitään. Mieltäni kohensi kyllä paljon se, että lasten rokotustodistusten osalta sain terveyskeskuksesta ensiluokkaista palvelua! Jii lentää Kiinaan 15.8. Se on ihan kamalan pian! Me muut ja minun äitini 1.9. Sekin on ihan kamalan pian.

Pää ja koti alkavat olla kovin tyhjiä. Meillä ei ole sänkyä, sohvaa, hyllyä, jalkalamppuja, piironkia, puutarhakalusteita, pyörää ja sataakuuttakymmentäkahdeksaa muuta tavaraa (kyllä, poistin myytyjen ja annettujen kuvia kännykästä, siitä tarkka luku). Lasten sängyt saatiin eilen purettua osiin, toinen lähtee sukulaisille ja kerrossänky mukaan. Pieneen tilaan senkin näköjään saa. Nukumme tällä hetkellä koko poppoo patjoilla. Onneksi jälkikasvu on saanut olla parina päivänä isovanhemmilla hurvittelemassa, olemme voineet rauhassa keskittyä tähän poistovimmaan. Lastenhuoneiden tyhjennystä tehtiin kovalla kädellä, kun asianosaiset eivät olleet todistamassa tapahtumia. Näin vältyttiin monelta itkulta erinäisten paperinpalasten, rikkinäisten tiesminkä ja mäkkärin lelujen osalta.

Kun olen kotona, kaipaisin taukoa. Kun en ole kotona, mietin jatkuvasti, mitä vielä pitää tehdä. Pohdimme Jii:n kanssa, miten ihmeessä tämä muutto tuntuu niin kummallisen työläältä – niinpä niin, aiemmin olemme vain karsineet päältä pois, mutta kun muuttopäivä lähestyy, olemme surutta voineet pakata kaiken tavaran laatikoihin ja kärrätä uuteen paikkaan. Nyt tilanne on täysin toinen. Kiitän Luojaani siitä, että muuttofirma hoitaa pakkaamisen niiden tavaroiden osalta, jotka heidän kauttaan muutetaan. Toivon myös, että kaikki tämä palkitaan siinä vaiheessa, kun palaamme jälleen kotimaahan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s